Rationering

Kort oversigt over varesituationen:
 
1940
Rationering af brændsel
Rationering af margarine og smør
Rationering af brød og mel
Begrænsning af fedtindhold i sæbe

1941
Nedsættelse af fedt i mælk
Ler i håndsæben
Kødløs dag og begrænsninger i koldt bord på restauranter
Rationering af generatorbrændsel
Kaffe, the og kakao forsvinder fra butikkerne
Endnu mindre fedt i sæbe

1942
Hvedehøsten slog fejl. Ingen franskbrød eller hvedemel

1943
Kød og flæsk kun på købekort
Elforbruget nedsættes
Tøj til spædbørn standardiseres og begrænses

1944
Dagbladenes oplag nedsættes pga. papirmangel
Persontrafik på jernbane kun tirsdag, torsdag og lørdag
Skotøj kun på købekort

1945
Fødevarebegrænsninger strammes yderligere
Kaffeerstatning rationeres
Saltrationering